RGZ: Rešenje situacije „Boška Buhe“ nije u našoj nadležnosti, greške nije bilo

Biznis 26. mar 202312:25 16 komentara
N1

Republički geodetski zavod naveo je u saopštenju da "situacija oko dečjeg pozorišta Boško Buha nije nastala zbog postupka upisa u katastar, već je u pitanju rešavanje imovinsko-pravnog pitanja" što, dodaju, nije u njihovoj nadležnosti.

„Dragi sugrađani, bili ste svedoci višednevne hajke na katastar od strane pojedinih medija koji su plasirali dezinformaciju da je katastar napravio grešku i da će zbog toga naše najpoznatije dečje pozorište Boško Buha biti iseljeno. Kako bi zabrinuti građani Srbije imali tačne informacije, katastar je 21. marta 2023. godine demantovao ove nepravedne optužbe i potpuno transparentno objasnio da je katastar postupio u skladu sa zakonom“, navodi RGZ u saopštenju.

Pročitajte još

Jasno je, navodi se u saopštenju, „da situacija oko dečjeg pozorišta Boško Buha nije nastala zbog postupka upisa u katastar već je u pitanju rešavanje imovinsko-pravnog pitanja što nije u nadležnosti Republičkog geodetskog zavoda“.

„Pozivamo da se prestane sa iznošenjem neistina i neosnovanih optužbi na račun katastra jer takve optužbe uznemiravaju javnost i ugrožavaju pravnu sigurnost i ustavni poredak naše zemlje“, navodi se u saopštenju.

Republički geodetski zavod je, navodi se, „danas jedna od najpriznatijih katastarskih institucija u svetu i imovina građana upisana u srpski katastar je u svakom trenutku potpuno sigurna a informacije o istoj lako dostupne i potpuno transparentne“.

„Hvala građanima Srbije na poverenju“, dodaje RGZ.

Komentari (16)

Vidi sve komentare