Ristić: Treba povećati plate, nadomestiti ono što nam je inflacija pokrala

Biznis 05. jun 202309:49 13 komentara
jovan ristić Efektiva
N1

Posle poziva predsednika Aleksandra Vučića građanima Srbije da se ujedine kako bi se, između ostalog, smanjila i inflacija Jovan Ristić iz udruženja Efektiva izjavio je u emisiji Novi dan da ne veruje da je moguće smanjiti inflaciju na način kako se to najavljuje i da struja ne bi smela da poskupi.

„Ne verujem da će vlast smanjiti inflaciju, verujem samo onome što vidim u prodavnicama. Čak i da se inflacija smanji cene neće pasti, ostaće visoke. Nama treba povećati plate, treba nam nadomestiti ono što nam je inflacija pokrala“, rekao je Risitić.

On smatra da inflacija u Srbiji nije „kako se govori uvezena“ jer su cene kod nas već dugo jako visoke.

„Visoke cene hrane i struje, to je ono što građane tišti. Inflacija u Srbiji nije uvezena jer se u prodavnicama vidi neka druga stvarnost. Bilo bi veoma važno da struja, koja je dva puta poskupljivala ove godine, ne poskupi ponovo. Ne sme da poskupi jer je rast cene struje ozbiljan generator rasta svih cena“, naveo je Ristić.

On smatra da ima osnova da se cena struje više ne povećava, kako je najavio Aleksandar Vučić.

„Srbija trenutno navodno trguje sa cenama struje u Evropskoj uniji i one su trenutno na niskom nivou tako da ima osnova da struja ne poskupi, ali to obećanje Vučića treba i da se ostvari“, zaključio je Ristić.