Šandong: Deonicu koja se rekonstruiše nije radila naša grupacija

Biznis 22. jul 202215:20 > 15:22 komentara
Shutterstock/ Ilustracija

Kineska kompanija Šandong (Shandong Hi - Speed Group) demantuje da je deonica koja se rekonstruiše na autoputu Miloš Veliki ikada bila, kako kažu, "predmet radova" njihove grupacije.

Tvrde da je deonicu 2014. godine završio drugi izvođač.

Povezano:

„Obilne poplave su tokom 2014. godine devastirale pomenutu deonicu, te je rekonstrukcija bila nužna. Tačno je da smo u 2019. godini angažovani radi rekonstrukcije delova Deonice 4 (Ub – Lajkovac) i to u dužini od 2.5 km. Međutim naš deo posla se nije ticao ono što je predmet novinarskog članka“, navedeno je demantiju dostavljenom N1 na preuzetu vest Nema ni tri godine od kada je otvoren, a „Miloš Veliki“ se već rekonstruiše u kome je navedeno da taj deo auto-puta radila ova kompanija.

JP Putevi Srbije (JPPS) saopštili su da se na autoputu Miloš Veliki, na deonici Ub – Lajkovac izvode radovi na rehabilitaciji kolovoza u ukupnoj dužini od 2,45 kilometra zbog propadanja kolovozne konstrukcije u tom delu što su uzrokovale, kako kažu, podzemne vode. Vrednost radova je 126,3 miliona dinara bez PDV-a, navode iz ovog javnog preduzeća.