Šapić: Izvođači će za probijanje rokova ubuduće dobijati višestruke penale

Biznis 04. jul 202209:00 komentara
Radnici, građevina, vrućina, radnik, gradilište, gradnja
Ilustracija/N1

Novi gradonačelnik Aleksandar Šapić izjavio je da "neodgovorni izvođači radova na infrastrukturnim gradilištima u Beogradu ubuduće neće moći da opušteno probijaju zacrtane rokove, a da za to ne snose posledice".

Pročitajte još

„Ubuduće će biti promenjeni osnovni ugovori i u njima će biti višestruko veći penali za neispunjavanje ugovornih obaveza“, rekao je Šapić za Politiku.

On je naglasio da je „pripremanje za grejnu sezonu, naravno, prioritet, kao i priprema celokupnog komunalnog sistema grada, koji će biti na velikom iskušenju“.

„Tu ne smemo da napravimo grešku, jer će okolnosti u kojima će grad funkcionisati biti najkompleksnije, sigurno u poslednjih 25 godina“, rekao je Šapić.

Na pitanje o nelegalnoj gradnji, za šta ga je kao predsednika opštine optuživala opozicija, on je naveo da je „opština Novi Beograd opština sa ubedljivo najmanje nelegalnih objekata u gradu“.

„E sad pogledajte, koliko za deset godina, koliko vodim opštinu, nisu imali šta da mi zamere kad su me optuživali u oblasti u kojoj sam ubedljivo bio najuspešniji u celom gradu i to još od vremena kad su opštine vodili i predstavnici sadašnje vlasti“, rekao je Šapić.