Savez: Otkazan protest poljoprivrednika zbog pritisaka iz policije

Biznis 28. mar 202212:09 > 12:09 komentara
N1

Protest poljoprivrednika zakazan za utorak otkazan je zbog pritisaka policije na ratare, kao i zbog toga što su se mnogi poljorivrednici odlučili da uđu u radove za prolećnu setvu, kaže za N1 predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata Dragan Kleut.

Povezane vesti

Prema njegovim rečima, u poslednjih pet dana, od trenutka prijavljivanja protestne vožnje do zgrade Predsedništva u Beogradu, više desetina ppoljoprivrednika dobijalo je pozive od policije, čak i po više puta tokom dana, u kojima im je sugerisano da odustanu od protesta.

Neki od njih su bili pozivani i na informativne razgovore u policiju. Zbog svega toga Savez poljoprivrednika odlučio je da otkaže najavljeni protest, ali kako kaže Kleut, oni i dalje stoje iza svojih zahteva, čije ispunjenje bi značilo opstanak poljoprivrednika i poljoprivrede Srbije.

Podsetimo, ratari su listi ranijih zahteva dodali i zahtev za ukidanjem odredbe o zabrani izvoza pšenice, kukuruza, suncokretovog ulja, brašna. Prvobitno oni su tražilii povećanje subvencija na 200 evra po hektaru, kontrolu uvoza smrznutog mesa i mleka u prahu, te regresirano gorivo evrodizel po hektaru bez akcize.