Seničić: Izdavanje kuća postalo hit, turizam u Beogradu se vrlo polako oporavlja

Biznis 31. jul 202113:54 > 13:544 komentara

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić izjavio je u Novom danu da je izdavanje kuća u ruralnim područjima postalo potpuni hit. "Pogotovo ako te kuće imaju još i bazene, ili druge sadržaje, danas teško možete da nađete slobodne kuće u okolini gradova, a da imaju bazene i ostale sadržaje", kaže.

Seničić kaže da se turizam u Beogradu vrlo polako oporavlja.

„Najveći broj stranih gostinu je iz Izraela i Turske, ima i drugih nacija. Vrlo je komplikovano i neizvesno kako će se otvarati koja tržišta. Nalazimo se na negde 30 odsto u odnosu na 2019. godinu, to nije dovoljno, očekujemo da tokom sezone taj procenat poraste“, kaže on.

Ističe da su zanimljive centralne gradske lokacije, Kalemegdan, šetalište pored Save, a za one koji dođu na više dana Avala, Muzej Jugoslavije, Kuća Cveća…

„To su najposećeniji objekti u ovom trenutku u Beogradu, u okolini su izletišta koja su zanimljiva, prilagođavamo se potrebama stranih gostiju“, kaže.

Kaže da smo, ako posmatramo apartmane i privatan smeštaj, na nivou velikih gradova ovog regiona, a ako gledamo hotele, s cenama smo malo viši.

„Razlog tome je što Beograd nije celogodišnja destinacija“, kaže on.

Izdavanje kuća je, kaže, u ruralnim područjima postalo potpuni hit.

„Pogotovo ako te kuće imaju još i bazene, ili druge sadržaje, danas teško možete da nađete slobodne kuće u okolini gradova, a da imaju bazene i ostale sadržaje“, kaže.

Dodao je da se, dok se sezona ne završi, teško može reći „ko će preživeti, a ko ne“.

Govoreći o putovanjima van zemlje, kaže da je sad centralni deo sezone, te da nigde više nije tako jeftino.

„Ali postoje jako dobre ponude za Egipat i Tursku u ovom trenutku, nešto jeftiniji su Grčka apartmani, last minute, Bugarska, Crna Gora… Svaka destinacija ima nešto što je specifično“, kaže on.

Komentari

Vaš komentar