Sindikalac EPS: Prete nam zbog protesta, ako ne ispune zahteve – štrajk

Biznis 25. okt 202112:50 > 12:5147 komentara
Izvor: N1

Deo članova Sindikata Elektroprivrede Srbije nastavio je danas protest ispred upravne zgrade tog preduzeća u Beogradu sa zahtevom da se radnicima isporuči ranije uplaćeni ugalj za predstojeću grejnu sezonu i isplati razlika plata za prethodnih devet meseci koja je ugovorena Kolektivnim ugovorom. Ako zahtevi ne budu ispunjeni, najavljuju generalni štrajk.

Vođa protesta Milan Đorđević kaže da je EPS uveo unutrašnju kontrolu koja se ponaša „kao parapolicijska organizacija“ i traži da se utvrdi odgovornost v.d. direktora EPS-a Milorada Grčića za, kako kaže, „rasipničko poslovanje i kupovinu brojnih kamera i uređaja za prisluškivanje“.

Đorđević koji je smenjen sa čela sindikata kaže da je sednica bila lažirana i da je Grčić zloupotrebio sindikalnu organizaciju rudnika „Kolubare“ na čelu sa Miodragom Rankovićem da ga na, kako kaže, „fingiranoj“ sednici smeni.

Dodaje i da je veliki broj radnika EPS-a dobilo pretnje kako ne bi došli na današnji protest.

„Takvu strahovladu sprovode u EPS-u koja nije viđena od 1947. godine pa naovamo. Ja sam bio 5. oktobra štrajkač u Kolubari, bio sam jedan od onih koji su optuženi da su rušili sistem i ustavni poredak Srbije. Mi ovakvu torturu tada nismo imali. I zato sam ja pozvao sve političke činioce – od predsednika Republike, predsednice Vlade, ministre resorne, da dođu da vide šta se dešava u EPS-u. Ovde ima oko 800 do 1000 ljudi, još uvek stižu, ja sam danas mogao da dovede 5.000 ljudi, ali sindikat radnika EPS-a neće da da zadovoljstvo gospodinu Grčiću da urušimo, kako on kaže, energetski bilans zemlje. Ne, rudari Kolubari će kopati ugalj, struje u ovoj zemlji će biti“, naveo je.

Detaljnije u videu:

Komentari

Vaš komentar