Sindikalac Fijata: Ponudili nam posao u fabrikama u Kragujevcu i Velikoj Plani

Biznis 26. jun 202211:24 > 12:09 komentara

Predstavnik sindikata radnika Fiata Đorđe Milojević kaže da su se na sastanku sa predsednikom Srbije dogovorili o radu u drugim fabrikama, odnosno u Zastavinoj fabrici za borbena vozila u kragujevcu, kao i u fabrici u Velikoj Plani. Kako je pojasnio, to su državne firme i u Kragujevcu bi bilo zaposleno sto radnika, a u Velikoj Plani 150.

POVEZANE VESTI:

„Dogovorili smo se za visinu otpremnina 790 evra, za radnike Zastave 500. Naše kolege su zadovoljne, u ponedeljak ostali detalji oko otpremnina. Imamo dogovor za rad u drugim fabrikama, da radimo u Kragujevcu i Velikoj Plani su nam ponudili, videćemo još neke fabrike. Imamo polemike oko još nekih kategorija, rešićemo u ponedeljak i doći ćemo do dogovora. Kolege su zadovoljne, slažu se sa svim“, rekao je Milojević.

Kako je rekao, ponude za rad u državnim fabrikama „nisu loša priča“.

„Biće izjašnjavanja u utorak, sredu, do petka mislim da će biti sve rešeno. Kolege su zadovoljne i onda možemo da pričamo javno, hteli smo da vidimo njihovu reakciju. Mi imamo dogovor sa predsednikom tako da nas Stelantis ne interesuje, nismo više njihovi radnici“, zaključio je Milojević.

Podsećamo, pregovaračka delegacija radnika iz Fijata kazala je da će o dogovoru sa sastanka sa predstavnicima države prvo razgovarati sa ostalima, pa doneti odluku hoće li na blokade, ali da veruju da će prihvatiti. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je izjavio da će država nastaviti da radi sa Stelantisom na ispunjavanju obaveza prema radnicima.