Sindikalci: Pošta net prodata Telekomu za 60 miliona €, pre odbili bolju ponudu

Biznis 08. okt 202119:25 > 19:49 14 komentara

I dok je i dalje otvoreno pitanje kako je Telekom kupovinom, bez tendera, infrastrukture Pošta neta "kupio" i korisnike tog kablovskog operatora, članovi sindikata u Pošti za N1 kažu da je, nezvanično, prema informacijama koje oni imaju, Pošta net prodata Telekomu za oko 60 miliona evra. Oni takođe tvrde da je pre dve godine, prethodno rukovodstvo odbilo gotovo duplo bolju ponudu koju je za tog kablovskog oparatora dala druga kompanija.

Povezane vesti

Trebalo bi da građani biraju kablove, a ne da ih jedan operator prebaci drugom, kao da su i gledaoci kablovi. Telekom, bez tendera, preuzeo Pošta net, pa objasnio da je tako sprečio da taj kablovski operator, koji se, kako kažu u Telekomu, nije razvijao i nije bavio svojim korisnicima, i dalje bude lak plen na tržištu.

„Kupovina kablovskih operatera je deo naše strategije u poslednje tri godine. Kada je reč o Pošti net, mi smo kupili deo infrastrukture koji je vezan za kablovski internet servis. Korisnici Pošte net imaće bolji internet i veći broj televizijskih kanala nego što su do sada imali“, rekao je direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

I dok je Telekomu, još jednom, na netransparentan način omogućeno da proširi broj svojih korisnika, pitanje ljudskih prava i zaštite njihove privatnosti u ovom slučaju, zagubilo se negde u kablu.

„Nema nikakve dileme da je Pošta, prodajući taj softver, hardver, posao, šta god, Telekomu, bila u obavezi da korisnike svojih usluga čije je lične podatke obrađivala obavesti o svojoj nameri i da zatraži njihovu saglasnost za ustupanje tih podataka Telekomu i to je morala da uradi pre nego što je podastke ustupila, a pošto to nije uradila, ogrešila se o zakon o zaštiti podatakao ličnosti“, kaže advokat Rodoljub Šabić.

Pojedini radnici Pošte koji se, kako kažu, ne plaše da govore za medije, objašnjavaju da je prodaja njihovog kablovskog operatora, bez tendera, još jedan presedan u poslovanju javnih preduzeća. I zato poručuju da opravdano „sumnjaju u nameštanje“.

„Informacija koju mi imamo i koja je nezvanična je da je Pošta net telekom prodat za nekih 60 miliona evra, to je okvirna cifra, ali da li je to prikazano tako i da li je to u potpunosti došlo do nas ili je to deljeno, znate i sami kako funkcioniše to po partijskim i bratskim kanalima, ja tebi ti meni pa svako uzme parče kolača, to možemo samo da nagađamo“, kaže Stefan Mitrović.

Sindikalci u Pošti tvrde da je pre dve godine tadašnja direktorka Mira Petrović odbila ponudu druge kompanije za kupovinu Pošta neta i kažu da je tada nuđeno gotovo duplo više novca, od sume za koju je prema njihovim rečima, Telekom nedavno dobio tog kablovskog operatora.

Komentari (14)

Vidi sve komentare