Sindikat Sloga podneo krivičnu prijavu protiv direktora „Teklas Automotive“

Biznis 04. avg 202215:382 komentara
Teklas automitive,
N1/arhiva

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" podneli su Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu krivičnu prijavu protiv direktora privrednog društva "Teklas Automotive" Vedata Sahinkaje i drugih NN lica, zbog krivičnog dela falsifikovanja isprava, čime se sprečava garantovana sloboda sindikalnog udruživanja i nanosi direktna šteta sindikatu.

Sindikati Sloga su u saopštenju naveli da je članovima Sindikata Sloga „Teklas Automotive“ NN lice uručilo lažne ispisnice na kojima je utisnuto ime Sindikata i navedeni podaci koje je neophodno popuniti radi istupanja iz članstva sindikata.

Pročitajte još

Određeni članovi sindikata su popunili ovaj dokument i predali ga rukovodstvu sindikata, koje je utvrdilo da su ispisnice lažne i da su dovedeni u zabludu po pitanju isčlanjenja.

Sindikat očekuje da OJT Vladičin Han protiv okrivljenih direktora i NN lica donese naredbu za sprovođenje istrage, prikupi sve dokaze i nakon toga podigne optužnicu i da je podnese nadležnom sudu, navedeno je u saopštenju.

Kompanija Teklas je fabrika turskog investitora Teklas Automotive i predstavlja globalnog dobavljača u auto-industriji, sa sedam fabrika u četiri zemlje.

Komentari

Vaš komentar