Sindikat: Uzdržite se od nepotrebnih kupovina, posebno tokom ludila Crnog petka

Biznis 27. nov 202212:238 komentara
Izvor: Pixabay

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” povodom Međunarodnog dana uzdržavanja od kupovine (Buy nothing day) koji se od danas održava u više od 65 zemalja širom sveta, pozivaju sve građane Srbije, posebno radnike i penzionere, da se uzdrže od nepotrebnih kupovina, posebno na sumnjivim sniženjima šoping ludila Crnog petka koji traje i po mesec dana.

„Pre ulaska u svaku novčanu transakciju zapitajte se da li vam je neki proizvod zaista potreban, kako ćete te ga platiti, da li ćete potrošiti više nego što možete priuštiti, a posebno vodite računa o kreditnim karticama i ne otvarajte nove“, navodi se u saopštenju „Sloge“.

Taj sindikat je izrazio i zabrinutost zbog agresivne i monopolističke politike na tržištu telekomunikacija gde se vidi mešanje države u rad, posebno pokušaja slamanja kompanije SBB.

„Srbija je zemlja razrušenih institucija, nesposobna da se odupre nasrtajima monopolista i lobista koji besomučno na svakom koraku pljačkaju građane Srbije i njihov mukom stečeni novac kroz niske zarade, minimalce i težak najamni rad“, ističe „Sloga“.

Dan uzdržavanja od kupovine (Buy nothing day) održava se 27, 28. ili 29. novembra u više od 65 zemalja, a sprovodi se kroz 24 časovni moratorijum na kupovinu. Zamisao tih akcija je skretanje pažnje javnosti na potrebu ukidanja tržišne logike po kojoj je profit cilj svake aktivnosti.

Komentari

Vaš komentar