Siniša Mali: Produžićemo aranžman sa MMF-om

Ekonomija 21. apr 202410:46 39 komentara
TANJUG/ Narodna banka Srbije/ bg

Ministar finanasija Siniša Mali najavio je da će sporazum sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), koji ističe krajem godine, biti produžen na najmanje dve godine, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Mali je posle sastanka sa sa direktorkom MMF Kristalinom Georgijevom u Vašingtonu, na kojem je učestvovala i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, rekao da sporazum sa MMF ističe krajem ove godine i da je na sastanku „dogovoreno da će biti produžen, još na najmanje dve godine“.

On je ocenio da Srbija time pokazuje da je spremna da nastavi reforme, što je i poruka građanima Srbije, ali i poruka investitorima koji treba da dođu u Srbiju.

Mali je naveo da je Kristalina Georgijeva pohvalila sprovedene reforme u Srbiji istakavši da je Srbija, zahvaljujući ekonomskim rezultatima i reformama, zaslužila mesto na kom je sada.

Delegacija Srbije, koju čine Mali i Jorgovanka Tabaković, sa svojim saradnicima, učestvovala je na Prolećnom zasedanju MMF i Grupacije Svetske banke, koje se održavalo od 15. do 20. aprila u Vašingtonu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare