Skupština EPS usvojila plan transformacije tog preduzeća

Ekonomija 13. jun 202415:00 10 komentara
N1

Skupština akcionarskog društva (AD) Elektroprivrede Srbije (EPS) je usvojila Plan transformacije te kompanije kojim su definisane promene organizacione strukture i unapređenje operativnih i finansijskih procesa bez smanjena budžeta za plate.

Ta kompanija je danas saopštila da je time ispunjena važna strukturna stavka u okviru aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Promene u organizacionoj strukturi usmerene su, između ostalog, na unapređenje digitalizacije poslovnih procesa i usluga uz povećanje bezbednosti sistema i podataka, efikasnije upravljanje investicijama i ljudskim resursima.

Pročitajte još:

Strukturne promene biće sprovedene „duž celog sistema uz precizno definisane procedure i odgovornost“.

Cilj planiranih reformi je da EPS postane „tržišno orijentisana, profitabilna kompanija, usmerena na povećanje zadovoljstva kupaca i ostvarivanje ciljeva Zelene agende“.

„Realizacijom Plana transformacije, EPS će do 2030. godine unaprediti operativne performanse kako bi u narednim godinama mogao da parira najrazvijenijim kompanijama u Evropskoj uniji. Do tada, predviđena je realizacija značajnog investicionog ciklusa uz smanjenje troškova“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je u toku formiranje Kancelarije za transformaciju koju će činiti zaposleni EPS-a i spoljni eksperti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare