Sloga: Stefanu spremaju otkaz za primer da se o stanju u Pošti „ne talasa“

Biznis 20. jul 202213:35 > 22. jul 2022 20:30
sloga.org.rs

Nakon poslednjeg saopštenja Sindikata radnika pošte Sloga o uslovima rada u JP Pošta Srbije, nad predsednikom tog sindikata Stefanom Mitrovićem istog dana i sutradan izvršene su dve spoljne kontrole od strane Radne jedinice Zemun, što nije praksa niti uobičajna procedura, rekli su u "Slogi" i sumnjaju da se Mitroviću sprema otkaz.

Stefan Mitrović je, kako je navedeno u saopštenju „Sloge“, pozvan da sutra, u četvrtak 21. jula, dođe u sedište Radne jedice Zemun radi utvrđivanja činjeničnog stanja vanredne kontrole, koja je, kako tvrde, urađena bez ikakvog razloga ili postojanja žalbe korisnika.

Pročitajte još:

„U pozivu se nisu pozvali ni na jedan član Kolektivnog ugovora niti na akt preduzeća što pokazuje jasnu nameru da žele da mu daju otkaz i da posluži kao primer drugim radnicima i sindikatima da se o katastrofalnom stanju u Pošti Srbije ne govori javno ili žargonski ‘ne talasa'“, naveli su u saopštenju.

Dodali su da je Mitrović prošlog meseca, a posle vanredne kontrole, kažnjen odbijanjem 20 odsto od zarade u naredna tri meseca.

„Ovim smo, nažalost, ušli u fazu najmračnije vladavine aktuelne vlasti, njenih direktora i njihovih poslušnika, koji ovim direktno i svesno uništavaju sopstveni narod i porodice radnika, u ovom slučaju poštara Stefana Mitrovića koji je otac i dva maloletna deteta, od kojih je jedno beba“, poručili su iz „Sloge“ i najavili da će Mitroviću pružiti svu neophodnu pomoć i podršku.

Komentari

Vaš komentar