Srbija isporučila 300.000 tona proizvoda prijateljskim državama u Africi

Ekonomija 30. apr 202216:47 16 komentara
Brašno, džakovi, magacin, zalihe
Shutterstock

Isporukom 40.000 tona prehrambenih proizvoda Centralnoafričkoj Republici, u celini je realizovana inicijativa, kojom je u periodu od januara do aprila 2022. godine "prijateljskim državama" u Africi isporučeno više od 300.000 tona tih proizvoda.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, donacija je obuhvatila testenine, so, ulje, šećer i druge prehrambene proizvode, a isporučeni su prijateljskim državama Zimbabve, Madagaskar, Esvatini, Uniju Komora, Lesoto, Centralnoafričku Republiku i Liban.

„Pomoć u prehrambenim proizvodima, zajedno sa prethodno realizovanim donacijama vakcina prijateljima u Angoli, Keniji, Ugandi, Zimbabveu, Ekvatorijalnoj Gvineji, Namibiji, Tunisu, Libanu i Iranu, potvrđuju suštinsko opredeljenje Srbije da razvija sveobuhvatne odnose sa državama Afrike i Bliskog istoka na temelju ravnopravnosti, uzajamnog uvažavanja i prijateljske saradnje“, piše u saopštenju.

Iz vlade su ocenili da se Srbija tim donacijama „još jednom afirmisala kao država koja vodi politiku mira, međunarodne solidarnosti, i principijelnog poštovanja međunarodnog prava“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare