SSP: Dve milijarde dinara za tri firme na tenderima za hitne popravke u Beogradu

Biznis 03. avg 202212:4611 komentara
Arhitektura, fasada, zgrade, beograd, panorama,
Shutterstock

Javno komunalno preduzeće "Gradsko stambeno" u poslednje tri godine dodelilo je poslove u vrednosti od više od dve milijarde dinara grupi ponuđača predvođenom kompanijama "WD Concord West", "Braća Glišić" i "Rastošnica", koje su bili jedini ponuđači na tri tendera za hitne popravke u Beogradu, saopštila je danas Stranka slobode i pravde (SSP).

Pročitajte još:

„U skladu sa tim, 2019. godine dobile su posao vredan 660 miliona dinara, a istu sumu su dobili 2020. (za 2020. i deo 2021.) godine dok je u postupku 2021. godine (za deo 2021. i 2022.) vrednost tendera porasla na 840 miliona dinara. Zaista je čudno da nijedna druga firma nije bila zainteresovana za ove unosne poslove“, navela je u saopštenju predsednica beogradskog odbora SSP Mila Popović.

Po njenim rečima, aktuelni direktor JKP „Gradsko Stambeno“ Petar Andrijašević je za vreme dok je bio direktor u JKP „Beogradska tvrđava“ dodelio više poslova konzorcijumu „WD Concord West“, pri čemu je jedan od najvećih poslova iznosio 1,4 milijarde dinara u 2019. godini.

„Stranka slobode i pravde Beograd zahteva od gradske uprave da proveri ove tendere kao i sve druge tendere u kojima se javljao samo jedan ponuđač i da informiše javnost o eventualnim nepravilnostima“, kazala je ona.

Komentari

Vaš komentar