Startap u oblasti osiguranja – uplata premije kroz potrošnju u prodavnici

Biznis 08. dec 202218:581 komentar
Izvor: Shutterstock

U saradnji sa startapom Dynamic Life, osiguravajuća kuća Đenerali je ponudila polisu osiguranja života  gde se premija plaća kroz svakodnevnu kupovinu proizvoda i usluga. 

Kako je objašnjeno prilikom predstavljanja, prilikom svake kupovine prodavac ili proizvođač proizvoda koje osiguranik kupi, a koji je partner u ovom projektu, uplaćuju deo iznosa računa na štednu polisu.

Osiguranik nakon obavljene kupovine, na kasi u prodajnom objektu, pokaže bar kod sa početnog ekrana mobilne aplikacije, pojašnjava se u saopštenju. Očitavanjem bar koda aplikacija obračunava određeni procenat od iznosa kupovine i prebacuje ga na polisu osiguranja.

„Korisnik štedi novac kroz svoju svakodnevnu kupovinu i potrošnju, a u aplikaciji ima uvid u stanje svoje polise, tj. štednje“, istakao je Nenad Obućina, idejni tvorac Dynamic Life programa štednje.

Trajanje programa štednje Dynamic Life ograničeno je na 180 meseci i za to vreme osiguranici mogu da sakupe maksimalni iznos štednje u iznosu od oko 1,2 miliona dinara. Za to vreme oni su životno osigurani na iznos od 250.000 dinara.

„U programu koji je osmislio ovaj startap prepoznali smo potencijal za plasiranje novog proizvoda životnog osiguranja koji će omogućiti klijentima da kupujući različite proizvode i usluge ulažu u životno osiguranje na nov način“, istakao je između ostalog Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora Đenerali osiguranja.

Komentari

Vaš komentar