Startap „Xenios Academy“ nagrađen od strane Svetske turističke organizacije UN

Ekonomija 27. sep 202320:57 0 komentara
Xenios Academy

Startap "Xenios Academy", na čijem se čelu nalazi Novosađanka Željana Babić, pobedio je u konkurenciji više od 140 kompanija na takmičenju koje je organizovala Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija.

Startap, u čijem su rukovodstvu i nekoliko mladih ljudi iz Novog Sada, a koji se bavi najefikasnijom edukacijom zaposlenih u hotelijerstvu i ugostiteljstvu uz pomoć gejmifikacije i veštačke inteligencije, odneo je glavnu nagradu u kategoriji „Buduća tehnologija“, navodi se u saopštenju.

Ispred „Xenios Academy“, izvršna direktorka Željana Babić primila je prvu nagradu u glavnom gradu Saudijske Arabije, Rijadu, a tokom obeležavanja Svetskog dana turizma – 27. septembra, u prisustvu delegacija ministarstava turizma zemalja članica iz celog sveta, kao i drugih preduzetnika i zvaničnika.

„Ovo nije naša prva glavna nagrada na svetskim takmičenjima, ali svakako jeste najveće i najznačajnije priznanje za naš rad do sada. Biti prepoznat od strane Svetske turističke organizacije na globalnoj sceni kao perspektivna mlada kompanija, u prvoj godini našeg rada, je veliko priznanje za ceo naš mlad tim“, rekla je Babić nakon osvajanja nagrade na Svetskom danu turizma u Rijadu.