Stojčić o trasi metroa: Komisija će prihvatiti svaku primedbu koja ima smisla

Biznis 13. okt 202116:2711 komentara
železnička stanica prokop beograd centar
Izvor: N1

Beogradski urbanista Marko Stojčić izjavio je da je i danas moguće dostaviti primedbe u vezi s gradskim metroom i da će komisija u narednih nekoliko dana odlučivati o svakoj primedbi i da će prihvatiti sve što ima smisla i što je argumentovano.

Pročitajte još:

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, Stojčić je rekao da su javnoj sednici u Skupštini grada o Nacrtu plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu mogli da prisustvuju svi koji su hteli da iznesu primedbe i da je bilo pokušaja zloupotrebe i politizacije ovog važnog postupka.

On je podsetio da niko do sada nije stigao tako daleko u realizaciji projekta beogradskog metroa.

„Imamo brojanje saobraćaja, različite studije koje definišu brojke gde i koliko ljudi se kreće, odnosno gde će se kretati. Najopterećeniji pravac saobraćaja u Beogradu je Bulevar vojvode Mišića. Male su razlike između pravca Stari grad – Novi Beograd u odnosu na pravac Čukarica – Stari grad pa dalje ka Zvezdari, ali to su dva osnovna pravca“, rekao je Stojčić.

Kako je naveo, svi koji žive u Beogradu znaju da iz pravca Obrenovca, preko Bulevara vojvode Mišića, dolazi najveći broj vozila i da je to najopterećeniji pravac u Beogradu, uz most Gazela.

Komentari

Vaš komentar