Urbanista Stojčić: Dve varijante za rekonstrukciju Ulice kneza Miloša

Biznis 16. jun 202122:01 > 22:0427 komentara
Izvor: N1

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić je izjavio da, kada je reč o rekonstrukciji Ulice kneza Miloša, prvobitni plan sa izgradnjom podzemne garaže ispod same ulice predviđa radove u periodu od godinu i po dana.

Druga varijanta je da se ne gradi podzemna garaža ispod ulice, već garaža pored zgrade Ministarstva spoljnih poslova, što bi rekonstrukciju skratilo na samo nekoliko meseci, rekao je za RTS Stojčić, prenosi Beonfo.

Povezano:

„Već duži period razmišljamo trezveno šta radimo sa Ulicom kneza Miloša, iz prostog razloga jer je reč o jednoj od najvažnijih saobraćajnica u gradu. Najbliže konačnom razrešenju situacije je izgradnja javne garaže na slobodnoj parceli pored zgrade Ministarstva inostranih poslova. Ideja je da se sklone automobili sa trotoara, isti prošire, ali i kolovoz za još jednu traku. U toj varijanti imali bi smo šest traka, propusne trotoare, divan drvored sa zelenim ostrvom na sredini“, naveo je gradski urbanista.

Javni konkurs za metro stanice

On je najavio raspisivanje konkursa za budući izgled 17 metro stanica – prve linije metro sistema u Beogradu.

„Što se tiče budućeg izgleda metro stanica apsolutno je sve otvoreno, nećemo ih prejudicirati. Uzdamo se u arhitekstonsku struku naše zemlje, dok ćemo sa Društvom arhitekata Beograda raspisati javni konkurs na kome će svi imati pravo učešća i kada će stručna komisija izabrati najbolja rešenja“, zaključio je Stojčić.

Komentari

Vaš komentar