Subvencije za e-fiskalizaciju: Sto evra po objektu i još sto po svakom uređaju

Biznis 13. sep 202114:402 komentara
Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Sto evra po prodajnom objektu i još 100 evra po svakom fiskalnom uređaju, subvencije su na koje će privrednici moći da računaju u okviru nove e-fiskalizacije. Kako je najavio ministar finansija Siniša Mali, firme koje nisu u PDV sistemu dobiće dodatnih 20 odsto subvencija. Za te namene u budžetu je izdvojeno šest milijardi dinara, a novac će biti isplaćivan u tranšama, onako kako neko instalira uređaj.

Pročitajte još:

Za pomoć države za nabavku novih fiskalnih uređaja privrednici mogu da se prijave od 15. oktobra do kraja januara sledeće godine, preko sajta Poreske uprave Srbije. Novac će poreskim obveznicima, kako je najavio ministar finansija, biti uplaćivan – direktno.

Prelazni period paralelne upotrebe starog i novog sistema trajaće od 1. novembra ove do 30. aprila sledeće godine.

Novi sistem e-fiskalizacije je, prema rečima Malog, potpuno fleksibilan, neće morati da se koriste standardni fiskalni uređaji, nego će računi moći da se izdaju i preko tableta i mobilnih telefona.

„Sadašnji sistem fiskalnih kasa radi od 2003. godine, a u međuvremenu se tehnologija promenila i napredovala, pa će novi sistem olakšati rad privrednicima, jer je mnogo jednostavniji i jeftiniji, a državnim organima će omogućiti da se bolje i efikasnije bore protiv sive ekonomije“, istakao je Mali.

Komentari

Vaš komentar