Tehnička podrška SBB-a: Prioritet nam je zadovoljstvo korisnika

Ekonomija 24. mar 202221:25 16 komentara

Kompanija Ookla, svetski lider u aplikacijama za testiranje, prikupljanje podataka i analizu fiksnih i mobilnih mreža, SBB-u je dodelila titulu najbrže Internet mreže i najboljeg internet provajdera u Srbiji. "Najbrži internet je priznanje dobijeno na osnovu Speedtest aplikacije na dva miliona testova korisnika svih internet provajdera u Srbiji, dok je priznanje za najbolje ocenjenu mrežu potvrda najboljeg korisničkog iskustva koje kao kompanija merimo interno više od dve godine i postižemo rezultate na nivou vodećih kompanija u svetu", kaže za Infobiz Aleksandar Prokić, rukovodilac službe za tehničku podršku SBB-a.

Sa proglašenjem vanrednog stanja, tim kojim rukovodi brzo se, kaže sagovornik Infobiza, reorganizovao i korisnicima sada preko 60 odsto asistencija može da pruži putem telefona. Bila je, dodaje, neophodna promena alata i infrastrukturnih delova, jer se internet koristio mnogo više.

„Naše usluge korišćene su u punom kapacitetu, 24 sata – i za nastavu, i za rad, konstantno gledanje televizije – dok su korisnici bili zatvoreni kod kuće ili su radili od kuće. Mreža je preventivno sređena što se, inače, konstatno radi“, ukazuje Prokić.

Takođe, i sam SBB tim se prebacio na rad od kuće, što je, kako kaže sagovornik Infobiza – bio veliki izazov zbog velikog broja zaposlenih.

„Za nedelju dana smo sve preselili da rade od kuće“, podseća šef službe za tehničku podršku SBB.

Prokić je, govoreći o korisnicima, rekao da su oni pokazali da su zadovoljni načinom na koji su sprovedene promene i da je u globalnom sistemu NPS, kojim se meri njihovo zadovoljstvo, SBB dobio za ovu godinu, prosečnu ocenu 52 , a Epl (Apple) ima oko 60, što je ovogodišnji cilj SBB.

„Zadovoljstvo korisnika je prioritet, da oni ne primete da se nešto promenilo i da mi nešto ne možemo da uradimo“, kaže Prokić, dodajući da je od novina, prošle godine SBB izbacio EON connect.

Prepoznali su, navodi, da je korisnicima potreban bolje kontrolisan wi-fi u kući, da mogu da kontrolišu šta će deca gledati od sadržaja na internetu.

Aleksandar Prokić je, godinama unazad, prepoznatljiv i u IT gejming zajednici.

Verovatno su najprepoznatljivije njegove neobične tastature koje pravi već četiri godine. Prošle godine sa drugom iz detinjstva pokrenuo je kompaniju Tvrd rad keyboards za prodaju tastatura i od tada prodaja, kako kaže, ide odlično.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare