Telekom Srbija: Ne spajamo se sa Telenorom, redovna ugovorna saradnja

Biznis 28. jan 202114:52 > 29. jan 2021 13:135 komentara
telekom srbija
N1

Telekom Srbija je saopštio da se ta kompanija ne spaja Telenorom, "niti je to kada bio plan".

„Reč je o redovnoj ugovornoj saradnji koja je u potpunosti u skladu sa evropskim standardima i praksom“, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti

Telekom Srbija je saopštio da namerava da po komercijalnim uslovima iznajmljuje svoju optičku infrastrukturu Telenoru čime bi se, kako navode, „značajno liberalizovalo tržište telekomunikacija u Srbiji“.

„Ovakva saradnja donela bi brojne pogodnosti korisnicima i pospešila konkurenciju i inovacije u telekomunikacionoj industriji, što je osnovna namera obe kompanije. Bakarna telekomunikaciona infrastruktura Telekoma Srbija već je liberalizovana i koristi je više operatora, uključujući i SBB, a ovo je početak liberalizacije optičke infrastrukture, što je, inače, raširena praksa u Evropi“, saopšteno je.

Dodaje se da nije reč o ekskluzivnoj ugovornoj saradnji već da je Telenor samo prva kompanija sa kojom nameravaju da imaju takvu vrstu saradnje.

„Telenor će biti u prilici da pored optike od Telekoma Srbija kupi i sadržaje, ali će imati i mogućnost izbora da sadržaje kupuje i od drugih proizvođača i distributera, kao i mogućnost da proizvodi sopstvene sadržaje. Sve što je predloženo u skladu je sa Zakonom i najboljom evropskom praksom. Blagovremeno je prijavljeno i podložno proveri i konačnoj oceni nadležnih regulatora“, saopštio je Telekom Srbija.

N1 podseća da ni u jednom izveštaju nije naveo da je plan spajanja Telenora s državnom kompanijom već da je namera Telekoma da preko izdavanja kompletne infrastrukture Telenoru smanji učešće SBB-a ispod 30 odsto na tržištu kako bi se uticalo na opstanak medija koji se emituju kod tog kablovskog operatora.

Komentari

Vaš komentar