Telenor: Ugovor sa Telekomom nije restriktivan, želimo i N1 i Novu S u ponudi

Ekonomija 23. feb 202122:24 1 komentar
telenor
N1

Ulazak Telenora kao novog kablovskog operatora na tržište Srbije, unaprediće konkurentnost i doneti širi izbor i ponudu u tom segmentu, kaže strateški savetnik u Telenoru Srbije Goran Vasić.

„Planiramo da u tu oblast uđemo samostalno, sa ciljem da korisnicima ponudimo najširi mogući izbor kanala, uključujući N1, Nova S, Sport Arena i Sport klub itd, jer naš ugovor sa Telekomom o zakupu infrastrukture nije ekskluzivan niti restriktivan“, naveo je Vasić u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

To znači da Telekom iznajmljuje Telenoru optičke kablove, a Telenor kreira krajnji sadržaj, kaže Vasić.

„Iako je United Grupa odbila našu ponudu za distribuciju njihovih sadržaja, nadamo se da će nam dozvoliti da u budućoj ponudi imamo i njihove kanale, pod komercijalnim uslovima“, naveo je Vasić.

Na Vasićevu izjavu reagovala je United Grupa koja je ocenila da je saopštenje češke kompanije Telenor ko zna koje po redu u kome se ta kompanija ne ograđuje od ciljeva Telekoma koje podrazumeva zajedničko udruživanje, čime još jednom jasno stavljaju do znanja da su prihvatili ulogu Telekomovog partnera za uništenje SBB i slobodnih medija N1 i Nove S.

„Potpuno je kontradiktorno i licemerno, dok optužuju kanale N1 i Nova S da neistinito informišu javnost, da u isto vreme nude da ih emituju na svojoj budućoj kablovskoj mreži koju planiraju na infrastrukutri Telekoma. Te iste urednike i novinare tuže i traže milionsku odštetu, tražeći zabranu izveštavanja o Telenoru, što predstavlja neviđen primer pokušaja cenzure“, ocenila je United Grupa.

U okviru United Grupe posluje i TV N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare