Trajković: Ugostitelji nisu spremni za mere, štetu niko ne nadoknađuje

Biznis 08. nov 202118:32 36 komentara

Slađana Trajković iz udruženja Zaštitnik preduzetnika i privrednika izjavila je u Danu uživo, govoreći o produženju važenja kovid propusnica od 20h, da "ugostitelji nisu spremni za nove mere". Navodi da su "ugostitelji većinom doneli stav da ne dele goste". "Jedino što mogu je da zatvore lokale na svoju štetu, a da pritom niko tu štetu ne nadoknađuje, i niko nije odgovoran za štetu koja se nanosi ugostiteljima", ističe ona.

Prema njenim rečima, stav udruženja je protivljenje kovid propusnicama.

„Smatramo da je to protivustavno i da se na taj način krše određeni zakoni ove zemlje. Negde se po tom pitanju slažemo s predsednikom koji je istu izjavu dao nedavno. Na taj način se ograničava radno vreme i poslovanje privrednika, a sa druge strane se ne nadoknađuje šteta na adekvatan način. Mi se zalažemo i za raspuštanje Kriznog štaba koji više nema nikakvu svrhu, jer su sve mere do sada samo na štetu privrednika, a nisu dale rezultate što se tiče zaustavljanje širenja virusa“, tvrdi ona.

Povezane vesti

Dodaje da su „ugostitelji većinom doneli stav da ne dele goste“.

„Pre svega nemaju prava da kontrolišu goste, ovog puta će zatvarati lokale u 20h, to je stav većine ugostitelja. Broj ugostitelja koji radi je vrlo mali, to je možda do pet odsto, većinom su to klubovi koji negde smatraju da je bolje da rade na bilo koji način nego da uopšte ne rade“, kaže ona.

Ističe da je u restoranima „neprijatno da prilazite porodici gde ima i vakcinisanih i nevakcinisanih“.

„Onda ugostitelj mora da kaže ‘izvinite, ako nemate sertifikat, morate da izađete’. Više ni privrednici ni građani ne veruju sistemu koji donosi takve mere, a pre toga ih ni sami ne poštuju“, kaže ona.

Prema njenim rečima, „ugostitelji nisu spremni za ove mere“.

„Jedino što mogu je da zatvore lokale na svoju štetu, a da pritom niko tu štetu ne nadoknađuje, i niko nije odgovoran za štetu koja se nanosi ugostiteljima“, ističe ona.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari (36)

Vidi sve komentare