Turistički vaučeri postaju elektronski: Potpisan sporazum o izradi softverskog rešenja E-vaučer

Ekonomija 20. feb 202416:20 18 komentara
Sokobanja
Turistička organizacija Sokobanja

Ministri turizma i informisanja Husein Memić i Mihailo Jovanović potpisali su danas Sporazum o poslovnoj saradnji dva ministarstva u cilju izrade softverskog rešenja „E-vaučer“, koje će omogućiti da se celokupan proces dodele vaučera realizuje elektronskim putem.

„E-vaučer“ će biti jedina adresa na koju će se podnositi prijave za dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje smeštaja u Srbiji, dostavljanje vaučera, kao i za postupak refundacije za ugostitelje, saopštilo je Ministarstvo turizma i omladine.

Cilj te aktivnosti je, kako se ističe, da se ubrza, pojednostavi i olakša podnošenje prijava za dodelu i korišćenje vaučera, „što će dodatno podstaći razvoj domaćeg turizma“.

Kreiranje novog softverskog rešenja i njegovo testiranje biće obavljeno tokom ove godine, a puštanje u rad sistema „E-vaučer“ planirano je u 2025. godini.

Sporazum će omogućiti i unapređenje rada Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma „E-turista“ koji predstavlja jedinstvenu bazu svih smeštajnih kapaciteta u Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare