U Beogradu od sutra radijatori topli 24 sata

Biznis 10. jan 202216:16 14 komentara
Shutterstock

Beogradske elektrane će od sutra korisnicima daljinskog grejanja, kako je najavljeno, isporučivati toplotnu energiju 24 sata dnevno zbog najavljenih ledenih dana. Ovo je rečeno na sednici radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima koja je održana danas. Država, kako je saopštilo Ministarstvo rudarstva i energetike, obezbeđuje dovoljne količine energije i energenata i za domaćinstva, i za privredu u Srbiji u narednom periodu i dodatnim uvozom električne energije i prirodnog gasa osigurana je energetska bezbednost.

Na sednici radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima predstavljeni su najnoviji podaci o stanju elektroenergetskog sistema u Srbiji.

Pročitajte još:

Predstavljeni su izveštaji o potrošnji i stanju rezervi mazuta, kao i informacije o proizvodnji, transportu i potrošnji uglja u termokapacitetima, a razgovarano je o planovima za naredni period, s obzirom na najavljeni pad temperatura.

„Proizvodni kapaciteti rade u uslovima intenzivnih snežnih padavina i niskih temperatura“, rečeno je na sednici iz Elektroprivrede Srbije.

Kako je saopšteno, preduzimaju se i sve neophodne mere kako bi proizvodnja, transport i potrošnja uglja bila na planiranom nivou.

Hidrokapaciteti rade u uobičajenom režimu za ovaj period godine.

Kako je rečeno iz EDS-a, snežne padavine za sada nisu dovele do ozbiljnijih problema sa snabdevanjem potrošača u Srbiji električnom energijom, a prenosni sistem takođe funkcioniše bez problema.

Na sednici je razgovarano i o stanju u gasnom sektoru u Srbiji i konstatovano da se zbog najavljenog pada temperatura očekuje rast potrošnje gasa u narednim danima.

Isporuka toplotne energije, ocenjeno je – odvija se bez većih problema.

Na sastanku Posebne radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, pored predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, učestvovali su i predstavnici Javnog preduzeća Srbijagas, Elektroprivrede Srbije, AD Elektromreže Srbije, Elektrodistribucije, Naftne industrije Srbije, Poslovnog udruženja Toplane Srbije, Javno komunalnog preduzeća Beogradske elektrane, grada Beograda, članovi Saveta AERS-a, Direkcije za robne rezerve, RHMZ, RB Kolubara, Transportgasa, JP PEU Resavica, Srbija Kargo a.d.

Komentari (14)

Vidi sve komentare