U sredu štrajk upozorenja u valjevskom Krušiku: Tri zahteva radnika

Biznis 22. feb 202215:11 > 21:28 komentara
N1

Četiri sindikata Holding koorporacije “Krušik” u Valjevu, Samostalni sindikat, Sindikat "Sloga", ASNS i Nezavisnost, donela su odluku na današnjem sastanku da u sredu, 23. februara, stupe u jednočasovni štrajk upozorenja.

Pročitajte još:

Na spisku zahteva koji su upućeni rukovodstvu fabrike su ukidanje negativne stimulacije, povećanje cene radnog sata i regulisanje otežanih uslova rada.

„Štrajk upozorenja biće organizovan tako što će sutra u podne biti na sat vremena obustavljena proizvodnja, a radnici okupljeni ispred svojih pogona. Po Zakonu o štrajku biće obezbećen minimum procesa proizvodnje. Sa ovom odlukom upoznati su svi nadležni organi u “Krušiku”, lokalnoj samoupravi kao I Ministarstvu odbrane“, stoji u saopštenju sindikata Krušika.

Predsednik Štrajkčkog odbora, koji broji osam članova, je Goran Trifunović iz krušikovog sindikata “Sloga”.

Ovoj odluci o stupanju u štrajk upozorenja predhodili su pregovori sindikata i rukovodstva ove valjevske fabrike, koji, očigledno, nisu urodili plodom. Uporedo išla su i saopštenja za javnost u kojima su se rukovodstvo i sindikati međusobno optuživali za nepovoljno stanje u fabrici.