Projekat "Eko partner" podrazumeva postavljanje kontejnera i kanti u okviru ugostiteljskih objekata, koji prvenstveno služe za odlaganje staklene ambalaže, ali i drugih vrsta ambalažnog otpada. Svi lokali koji su uključeni u projekat na ulaznim vratima imaće jasno istaknutu "Eko partner" oznaku, čime će građanima biti omogućeno da u svakom trenutku znaju koji restoran sortira otpad i doprinosi očuvanju životne sredine, rečeno je danas na predstavljanju projekta koji je pokrenula kompanija Sekopak, operater ambalažnog otpada.
Povećanje količina prikupljene staklene ambalaže i dostizanje evropskih standarda u pogledu selektivnog odlaganja otpada, kako je istaknuto, predstavljaju važne korake na putu zelene tranzicije.
Prema informacijama Sekopaka, ovaj kompanija je na reciklažu poslala više od 18.000 tona staklene ambalaže.
Violeta Belanović, generalna direktorka kompanije Sekopak, još jednom je istakla važnost zajedničkog delovanju u oblasti upravljanja ambalažnim otpadom.
„Eko partner je projekat u koji mnogo verujemo i puno ulažemo. On je savršen primer kako saradnjom nas kao operatera, ugostitelja iz HoReCa sektora i velikih korporacija svi zajedno možemo biti bliže jednom velikom, civilizacijskom cilju kao što je očuvanje životne sredine. Posebnu zahvalnost dugujemo svakom od naših partnera iz ugostiteljskog segmenta koji su se samoinicijativno uključili u ovu platformu i postali deo Eko partner mreže“, istakla je Belanović.
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare