Unapređene aplikacije za plaćanje parkiranja i eParking u Beogradu

Biznis 10. maj 202116:026 komentara
Izvor: N1

Korisnicima usluga "Parking servisa" u Beogradu od danas su dostupne nove, unapređene verzije aplikacije za plaćanje parkiranja i elektronskog šaltera eParking, koje im omogućavaju da bez odlaska u poslovnice Korisničkog servisa imaju uvid u gotovo sve usluge tog preduzeća, a omogućeno je i onlajn plaćanje usluga.

Putem aplikacije korisnici, kao i do sada, mogu da plate parkiranje u garažama, parkiralištima i zonama, dobiju notifikaciju o isteku vremena plaćenog parkiranja i izdatoj elektronskoj dnevnoj parking karti, ali i da je, po prvi put, onlajn plate sa popustom od 50 odsto, saopštio je Parking servis.

Pročitajte još:

Pomoću lokatora, aplikacija brzo i lako navodi korisnike do najbližeg slobodnog parking mesta u garažama i zonama na području pokrivenom senzorima, kao i do lokacije za smeštaj vozila iz prekršaja.

Novina je što korisnici sada mogu da dobiju obaveštenje i o vozilima uklonjenim ili premeštenim „paukom“ po nalogu nadležnih organa, kao o i lokaciji na kojoj se vozilo nalazi.

Od sada stanovnici područja zonskog sistema parkiranja, nakon što dobiju obaveštenje o isteku povlašćene karte za parkiranje, mogu da je plate onlajn u aplikaciji i produže njeno važenje.

Obaveštenja o isteku vremena plaćenog parkiranja, izdatoj elektronskoj dnevnoj parking karti i prenosu vozila dizalicama „pauk“, korisnici vide u istorijatu notifikacija, koji je u novoj verziji aplikacije smešten u bočni meni, a sva obavljena plaćanja nalaze se u delu transakcija.

Parkiranje u garaži, korisnici mogu takođe da plate onlajn, bez odlaska na blagajnu i bez kontakta sa inkasantima, tako što skeniraju parking karticu, koju su preuzeli na ulazu u parkiralište.

Promociji unapređene verzije aplikacije i e-šaltera parking servisa prisustvovao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je rekao da tu aplikaciju koristi 60.000 vozača, a da je cilj da njihov broj poraste na 100.000.

Komentari

Vaš komentar