Uručeni ključevi deset automobila dobitnicima igre „Uzmi račun i pobedi“

Biznis 21. jan 202115:57 > 16:373 komentara
Foto: Ministarstvo finansija

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Gojko Stanivuković uručio je danas u Кragujevcu dobitnicima nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" ključeve 10 automobila marke "fijat 500L" i zahvalio im na doprinosu u suzbijanju sive ekonomije.

On je rekao da se održavanje te nagradne igre u prethodnih nekoliko godina pokazalo kao veoma dobar i efikasan mehanizam za edukaciju građana o borbi protiv sive ekonomije i za podizanje svesti o njenom značaju.

„Na ovaj način želimo da motivišemo građane da plaćanja vrše bezgotovinski, da uzimaju fiskalne račune prilikom svake kupovine, pošto jedino na taj način možemo biti sigurni da trgovci posluju u skladu sa zakonom i da plaćaju porez“, kazao je Stanivuković.

Govoreći o planovima za 2021. godinu, državni sekretar je rekao da će fiskalna digitalizacija biti završena do kraja godine i da se radi na proširenju sezonskog zapošljavanja na nove sektore.

„Očekuju nas i izmene Zakona o inspekcijskom nadzoru koje će omogućiti da sistem e-inspektor postane obavezan za sve republičke inspekcije. U planu je da uvedemo e-fakture, što će značajno olakšati povraćaj PDV za sve naše privrednike, kao i digitalne menice“, objasnio je Stanivuković.

On je naglasio da čvrsto veruje da će zajedničkim trudom i zalaganjem do kraja 2021. godine biti uspešno realizovan ovaj set reformi, te da će 2022. biti godina u kojoj će Srbija imati mnogo manje problema sa sivom ekonomijom i nelojalnom konkurencijom, što je od izuzetnog značaja za sve privrednike.

Komentari

Vaš komentar