Ustavni sud utvrdio – vojniku pripada naknada za topli obrok i regres za odmor

Biznis 24. maj 202220:2326 komentara
Izvor: Ministarstvo odbrane/Ilustracija

Ustavni sud utvrdio je danas da svakom vojniku pripada posebna naknada troškova za ishranu i regres za korišćenje odmora, kada se za takvu vrstu naknade steknu uslovi u budžetu Srbije, u visini koju utvrdi vlada. Kako je navedeno u saopštenju, jasno je da vojnici do sada nisu ostvarivali ni naknadu troškova za ishranu u toku rada,niti regres za korišćenje godišnjeg odmora.

„Kako je nesporno da zaposlenima u vojsci ove naknade pripadaju i padaju na teret poslodavca, nema prepreka da to pravo ubuduće i ostvare zbog čega je Vojni sindikat Srbije, danas podneo zahtev Vladi Srbije, da opredeli sredstva u budžetu za ovu namenu i da utvrdi visinu navedenih naknada“, navedeno je.

Tim povodom, Vojni sindikat Srbije oglasio se i na društvenim mrežama.

„Donošenjem pozitivne odluke po današnjem zahtevu koji je Vojni sindikat Srbije uputio Vladi, u skladu sa stavom Ustavnog suda, znatno bi se doprinelo poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, od kojih većina ostvaruje plate ispod republičkog proseka“, istakao je Vojni sindikat Srbije.

Komentari

Vaš komentar