Usvojen novi program podrške zadrugama, izdvojeno 500 miliona dinara

Biznis 09. feb 202115:357 komentara
N1/arhiva

Ministar za brigu o selu Milan Кrkobabić izjavio je da je usvojen novi program podrške zadrugama za 2021. godinu i pozvao zadrugare u Srbiji da se pripreme da iskoriste taj novac.

Za te namene izdvojeno je 500 miliona dinara, ranije osnovane zadruge mogu da računaju na pomoć do 15 miliona, a nove na iznos do 7,5 miliona dinara.

„Program je tu, sada je sve na lokalnim samoupravama i zadrugarima“, rekao je Кrkobabić.

Vlada Srbije je 4. februara usvojila Program podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj zadruga na čitavoj teritoriji Srbije.

To je prvi u nizu programa za poboljšanje uslova života i rada na selu, koji će u toku ove godine sprovoditi Ministarstvo za brigu o selu.

„Program podrške zadrugama praktično predstavlja nastavak uspešno realizovanog projekta popularno nazvanog „500 zadruga u 500 sela“, u okviru koga je sa čak 1,7 milijardi dinara podržan rad 152 zemljoradničke i poljoprivredne zadruge“, navodi se u saopštenju Ministarstva za brigu o selu.

Prioritet i u ovoj godini ostaju jug Srbije, nerazvijena, manje razvijena i devastirana područja, kao područja kojima je najviše potrebna briga države, ali će se prilikom odlučivanja o dodeli finansijskih podsticaja voditi računa o zastupljenosti čitave teritorije.

Komentari

Vaš komentar