Velike promene u nemačkom Lidlu koje se tiču mesa i mleka

Ekonomija 21. sep 202312:16 27 komentara
N1

Nemački Lidl kreće s velikim promenama, i od oktobra izbacuje nekoliko proizvoda iz svog asortimana.

Ovaj diskontni lanac nije jedini, jer je i njegov konkurent Aldi ranije najavio da više neće prodavati pojedine proizvode, podseća N1 Zagreb.

Reč je o tome da trgovci žele da daju primer u smislu održivosti, i stoga se nove odluke posebno odnose na proizvode poput mleka, mesa i mesnih prerađevina, piše Fenix Magazin.

U budućnosti verovatno u ponudi više neće biti ni voća i povrća koje se doprema avionom, a kompanija se nada da će to rezultirati manjim zagađenjem životne sredine.

Lidl menja ponudu mesnih i mlečnih proizvoda, i od oktobra 2023. kupci če u tom diskontnom lancu moći da kupe samo govedinu u nivoima uzgoja tri ili četiri, koji podrazumevaju više standarde dobrobiti životinja. Meso bi i dalje trebalo da dolazi isključivo iz Nemačke.

Promena asortimana planirana i za 2024. godinu

Nešto kasnije dolazi i do promene u asortimanu mleka: od početka 2024. godine, potrošači u Nemačkoj moći će da kupe samo sveže mleko i mleko bez laktoze Lidlovih robnih marki, u nivoima uzgoja tri ili četiri.

Tokom godine trajno mleko, a time i celokupni asortiman konzumnog mleka, takođe će se prebaciti na viši nivo uzgoja – tri.

Konzumno mleko Lidl i dalje će dolaziti 100 odsto iz Nemačke.

To znači da će diskont svoj sadašnji cilj ostvariti godinu dana ranije od planiranog, pišu nemački mediji.

POVEZANI VIDEO: