Vesić: Građevinski fakultet nije pobedio u sukobu argumenata za metro sa drugima

Biznis 31. okt 202110:48 106 komentara
N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su primedbe Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu na plan Beogradskog metroa suprotstavljene primedbama stručnjaka sa drugih fakulteta i ocenio da Građevinski fakultet "nije baš pobedio u sukobu argumenata".

„Neke su (primedbe tog fakulteta) usvojene, neke nisu. Oni su izneli svoje primedbe koje su suprotstavili primedbama stručnjaka sa drugih fakulteta, pošto su tamo bili stručnjaci sa Saobraćajnog fakulteta, srtučnjaci iz Velike Britanije, Francuske, Austrije, i njihovi argumenti nisu baš pobedili u sukobu sa argumentima drugih stručnjaka“, rekao je Vesić za televiziju Prva.

Povezane vesti

Za stav Građevinskog fakulteta da ne učestvuje u daljem razvoju i realizaciji projekta Beogradskog metroa, Vesić je rekao da su oni „sami doneli odluku da učestvuju u nečemu u čemu nisu ni učestvovali, osim što su davali primedbe“.

„Ja tu odluku poštujem, nadam se samo da oni vanredni profesori, oni asistenti koji već učestvuju na projektu metroa lično, neće trpeti reperkusije zbog toga, a njima su naša vrata uvek otvorena“, kazao je Vesić.

On je ocenio da je izgradnja metroa „veliki nacionalni posao za sve“ i da bi bilo dobro da u tome učestvuju i profesori, asistenti i studenti Građevinskog fakulteta.

„Uvek su im vrata otvorena i uvek mogu da uzmu učešće u bilo kojoj drugoj fazi, pošto će se metro graditi, prva faza do 2028. godine, druga linija do 2030. godine, tako da ima vremena da promene i mišljenje i da se priključe ovom istorijskom projektu. Gradnja počinje do kraja novembra“, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je potvrdio da je usvojena primedba grupe građana „Po meri metro“, kojom se predviđa proširenje prve linije metroa, koje bi išlo od Požeške ulice, ka Ceraku i Petlovom brdu.

„Ta primedba je delimično prihvaćena, to znači da je u plan Beogradskog metroa ušla i ta trasa. Međutim, ona u prvoj fazi neće biti izgrađena, ali postoji mogućnost da se jednog dana, neko drugi kada bude gradio, ili dograđivao, pošto se metro gradi uvek i dograđuje kao svuda u svetu, da se uradi i taj krak. Ta mogućnost je ostavljena“, kazao je Vesić.

Komentari (106)

Vidi sve komentare