Vip mobajl promenio ime u A1

Biznis 07. apr 202114:27 18 komentara
Tanjug/Dragan Kujundžić

Operator mobilne telefonije Vip mobajl danas je promenio ime u A1, saopštilo je rukovodstvo kompanije. Vip u Srbiji posluje od 2007. godine, a u vlasništvu je A1 Telekom Austrija grupe.

Direktor A1 Srbija i A1 Slovenija Dejan Turk rekao je na konferenciji za novinare da će novi brend biti fokusiran na korisničko iskustvo, napredna tehnološka rešenja i očuvanje životne sredine.

Prema njegovim rečima A1 mreža ima 2.200 baznih stanica i pokriva 98 odsto stanovništva, što je rezultat uloženih 120 miliona evra u poslednjih nekoliko godina.

„U prvoj godini poslovanja kao A1 Srbija ćemo ulagati još više u našu mrežu, pre svega u velikim gradovima, a takođe se pripremamo za nove tehnologije i povećanje broja baznih stanica“, rekao je Turk.

Direktorka tržišta A1 Srbija Branka Pudrlja Durbaba istakla je da se postojeće ugovorne obaveze korisnika neće menjati.

„Takođe se neće menjati ni cene, ni korišćenje SIM kartica i telefona. Dostupni smo na svim našim prodajnim mestima, na istim lokacijama“, objasnila je ona.

Direktor „A1 Telekom Austrija grupe“ Tomas Arnolder rekao je da će se dodatno investirati u mrežu u Srbiji i da očekuje da će korisnici A1 mreže imati korist od toga.

Kada je reč o uvođenju 5G mreže, Dejan Turk je istakao da je „A1 spreman za uvođenje novih tehnologija“ i da početkom iduće godine očekuje „aukciju za veliko nadmetanje“, kada je reč o licencama za mrežu pete generacije.

Komentari (18)

Vidi sve komentare