Visa i Mastercard obustavljaju poslovanje u Rusiji

Ekonomija 06. mar 202200:07 > 00:49 56 komentara
Pixabay.com

Kompanije za finansijske usluge Visa i Mastercard objavile su u subotu da obustavljaju poslovanje u Rusiji kao odgovor na njenu invaziju na susednu Ukrajinu, javlja Foxbusiness.

Visa je u saopštenju navela da će sve transakcije biti obustavljene u narednim danima. Naveli su i da sve transakcije započete sa Visa karticama izdatim u Rusiji više neće raditi van te zemlje, kao i da bilo koje Visa kartice koje izdaju finansijske institucije van Rusije više neće funkcionisati unutar Ruske Federacije.

Al Keli, izvršni direktor kompanije Visa Inc, naveo je u saopštenju da se kompanija oseća „prinuđenom da reaguje“ nakon ruske „ničim izazvane invazije na Ukrajinu“ i „neprihvatljivih događaja kojima smo svedoci“.

„Žalimo zbog uticaja koji će ovo imati na naše cenjene kolege, kao i na klijente, partnere, trgovce i vlasnike kartica koje poslužujemo u Rusiji“, rekao je Keli. Ovaj rat i stalna pretnja miru i stabilnosti zahtevaju da odgovorimo u skladu sa našim vrednostima, dodao je, a prenosi Foxbusiness.

Kompanija Mastercard je u subotu saopštila da je i ona donela odluku da obustavi usluge u Rusiji zbog „prirode aktuelnog sukoba koji je bez presedana“.

O situaciji u Ukrajini čitajte u BLOGU UŽIVO ili na stranici RAT U UKRAJINI.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare