VKS i zvanično „srušio“ tetkice – objavljeno „uputstvo“ za niže sudove

Biznis 08. jul 202216:51 > 16:5340 komentara
Izvor: Shutterstock

Ko prima minimalac iz državne kase, u koeficijentu plate ima uračunat i topli obrok i regres za godišnji odmor. Ovo je suština zaključka koji je danas objavio Vrhovni kasacioni sud. To znači da će nižestepeni sudovi morati da se, prilikom odlučivanja, ubuduće rukovode ovim zaključkom. A to, opet, znači da svi zaposleni na minimalcu u školama - tetkice, domari, pomoćno osoblje, ali i zdravstvenim ustanovama, predškolskim ustanovama, domovima kulture, pozorištima, ustanovama socijalne zaštite... tojest svi oni koji rade u javnim službama za minimalnu zaradu - nemaju pravo na dodatni iznos na ime toplog obroka i regresa. Smatra se da im je on - već u plati.

„Zaposleni kojima se plate isplaćuju u visini vrednosti minimalne zarade u javnim službama, kao korisnicima budžetskih sredstava, ostvaruju pravo na naknadu troškova ishrane u toku rada i regresa za korišćenje godišnjeg odmora po osnovu rada, primenom koeficijenta za obračun i isplatu plata u kojem je sadržan dodatak na ime tih naknada i sastavni je deo koeficijenta za svakog zaposlenog“, glasi upravo objavljeni Zaključak Vrhovnog kasacionog suda o naknadi troškova za ishranu u toku rada i regresa za korišćenje godišnjeg odmora u javnim službama.

Pročitajte još:

Advokat Ivan Ječmenica za portal N1 objašnjava šta ovaj zaključak znači u praksi – da zaposleni na minimalcu nemaju pravo na isplatu potraživanja za topli obrok i regres.

U praksi, ovo znaci da ce svi nižestepeni sudovi (osnovni i apelacioni) presuđivati protiv zaposlenih na minimalcu tako sto će odbijati tužbene zahteve za topli obrok i regres. Dalje, nižestepeni sudovi ce obavezivati naše najsiromašnije  sugrađane, tuzioce na minimalcu, da državi plaćaju sudske troškove koji će biti oko 1.000 evra“, naveo je Ječmenica.

Podsetimo, kao što je portal N1 već pisao, i stručnjaci za radno pravo, i sindikati ukazivali su da je minimalna zarada socijalna kategorija, i da po Zakonu o radu predstavlja minimalnu naknadu za rad i standardni učinak za vreme provedeno na radu, te da ne može da uključuje nikakve naknade.

„Tu nema reči ni o čemu drugom. Čak se izričito Zakonom o radu kaže da se sve ostalo što čini uvećanu zaradu dodatno isplaćuje, a naravno da regres i topli obrok spadaju u druga, ostala primanja. Tako radnici koji primaju minimalac, naknadu za topli obrok i regres moraju posebno da prime“, objasnio je nedavno za portal N1 Mario Reljanović, sa Instituta za uporedno pravo.

Komentari

Vaš komentar