Putarina poskupljuje za 1,8 odsto

Ekonomija 18. feb 202120:11 > 19. feb 2021 11:24 58 komentara
N1

Vlada Srbije dala je saglasnost na povećanje cene putarina, u proseku za 1,8 odsto.

U saopštenju Vlade navodi se da je to redovan postupak usklađivanja sa stopom inflacije.

Povezano:

„Usklađivanje cena putarina je u proseku 1,8 procenata i u skladu je sa rastom cena na malo – inflacijom, pa se tako za vozila IA kategorije cena putarine za deonicu Beograd-Dimitrovgrad i Beograda-Čačak usklađuje za 10 dinara, dok za deonicu Beograd-Šid i Beograda-Subotica ostaje nepromenjena, a slično je i za ostale kategorije vozila“, navodi se u saopštenju Vlade.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o trgovini žitaricama, kako bi se putem Međunarodnog žitarskog saveta (IGC) kao međuvladine organizacije pospešila međunarodna saradnja u trgovini žitaricama i pružio doprinos stabilnosti tržišta, kao i unapredjenju svetske bezbednosti u oblasti hrane. Članovi vlade usvojili su i uredbu o proglašenju spomenika prirode „Kalemegdanski rt“, čime će ta posebna prirodna retkost biti zaštićena na, kako su rekli, ; „značajno većoj površini“.

Na sednici je usvojen Program korišćenja dotacija namenjenih za projekte podrške porodici, jačanju položaja žene u društvu, merama populacione politike i unapredjenju demografske slike u 2021. godini.

„Program je usmeren na motivaciju mladih za ostanak u zemlji, poboljšanjem i unapredjenjem kvaliteta života ove populacije, kao i na jačanje položaja žena u društvu, što podrazumeva sprovodjenje svih aktivnosti u cilju prevencije nasilja nad ženama“, kaže se u saopštenju Vlade Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare