Vlada: Građani do 28. maja biraju najbolji projekat od 180.000 evra

Biznis 21. maj 202113:061 komentar
Izvor: Shutterstock

Građani u narednih sedam dana treba da izaberu projekte u koje će devet pobedničkih gradova i opština, najaktivnijih u slanju fiskalnih računa i slipova u okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", uložiti osvojeni fond od 180.000 evra, saopštila je danas Vlada Srbije.

Najveći broj koverata sa fiskallnim računima i slipovima poslali su stanovnici Bele Palanke, Blaca, Dimitrovgrada, Srbobrana, Kule, Bačke Palanke, Pančeva, Savskog venca, Vranja i Vrbasa i sada imaju priliku i da odluče koji projekat će biti finansiran.

Pročitajte još:

Glasanje traje do 28. maja na nacionalnom portalu. Dosad je stiglo 35.000 glasova.

Svaka od lokalnih samouprava ponudila je po tri predloga i tim projektnim idejama moguće je dodeliti jedan, dva ili tri glasa, a za projekte jedne lokalne samouprave može da se glasa samo jednom, saopšteno je iz Vlade.

Najviše projekata odnosi se na izgradnju ili rekonstrukciju sportskih terena i dečijih igrališta, slede predlozi za ulaganje u opremanje vrtića i domova zdravlja, kao i za uređenje parkova i trgova.

U takmičenju gradova i opština u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2020“ je učestvovala 181 lokalna samouprava, koje su podeljene u kategorije malih, srednjih i velikih prema broju stanovnika, dok je se broj poslatih računa i slipova računao u odnosu na broj stanovnika i prosečnu zaradu, kako bi svi imali jednake šanse da pobede.

Najbolji rezultat u takmičenju ostvario je grad Vranje, čiji je svaki graanin u proseku poslao više od pet koverata, dok su stanovnici Savskog venca i Blaca imali prosek od oko četiri koverte.

Iz Vlade su podsetili da će od 15. maja do 25. juna biti održan prvi krug novog ciklusa nagradne igre, dok će drugi krug biti organizovan tokom jeseni.

Ukupan nagradni fond je povećan sa 250 na 350 miliona dinara i uključuje 16 stanova u Beogradu i 60 automobila Fijat 500L.
Za drugo izvlačenje prvog kruga nagradne igre koje će biti održano u subotu 22. maja u 18.00 časova na RTS 1, pristiglo je više od 1,7 miliona koverata.

Pravo učešća u nagradnoj igri, koju organizuje Vlada Srbije, a podršku pruža NALED, imaju svi graani koji pošalju koverte sa 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, ne starijih od 1. aprila 2021. godine, sa minimalnim pojedinačnim iznosom od 100 dinara.

Komentari

Vaš komentar