Vlada Srbije: Do kraja godine se očekuje prosečna plata veća od 600 evra

Biznis 11. jul 202114:22 > 14:26 komentara
Vlada Srbije
N1

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izrazila je očekivanje da će do kraja godine uslediti povećanje penzija od najmanje pet odsto, a da će prosečna plata biti iznad 600 evra.

Brnabić je gostujući na TV Prva istakla da će povećanje plata iznad 600 evra omogućiti rast BDP-a za koji se očekuje da ove godine bude sedam odsto, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Povezane vesti:

Premijerka je ukazala na to da je Srbija po platama već sada pretekla sve zemlje Zapadnog Balkana i očekuje da do 1. januara prestigne i Bugarsku.

Ona je gostujući u istom programu rekla da će preporuka o „trećoj dozi vakcina“ protiv koronavirusa biti saopštena do 1. avgusta.

Brnabić je kazala i da dijalog sa Prištinom „nikad nije bio teži“ jer su tamo ljudi sa „nula pragmatizma“ i da njih samo interesuje da priznamo tu „takozvanu državu Kosovo“.

Premijerka je na TV Prva izjavila da se 1995. godine „desio užasan zločin u Srebrenici“ ali da „zvaničnicima Srbije“ nije tamo mesto, dok se ne procesuiraju napadači koji su na današnji dan pre šest godina, napali, tada premijera Aleksandra Vučića.