Vlada Srbije: Zapošljava se 100 lekara i 200 medicinskih tehničara

Biznis 09. jun 202218:059 komentara
Shutterstock

Vlada Srbije usvojila je Zaključak o saglasnosti da Ministarstvo zdravlja preduzme sve mere iz svoje nadležnosti s ciljem zapošljavanja najboljih 100 diplomaca medicinskih fakulteta u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, što je značajan korak ka sprečavanju odlaska mladih lekara iz zemlje i istovremeno doprinosi daljem razvoju srpske medicine, saopšteno je posle sednice Vlade. Istovetan Zaključak donet je i u cilju zapošljavanja najboljih 200 diplomaca srednjih medicinskih škola.

Pročitajte još:

„Vlada Republike Srbije na ovaj način podržava najuspešnije studente koji su svojim radom, znanjem i trudom postigli izuzetne naučne i akademske rezultate i omogućava im da nastave usavršavanje u oblastima medicine u okviru državnog sistema zdravstvene zaštite“, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije usvojila je Program rasporeda i korišćenja subvencija za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata u 2022. godini i za te svrhe izdvojila sredstva u iznosu od osam miliona dinara, koja se dodeljuju bespovratno i predstavljaju, kako se ističe – de minimis pomoć.

„Ta vrsta pomoći izražava se u bruto iznosu, odnosno u iznosu pre odbitka poreza i drugih naknada“, precizira se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar