Vlasnik Berteksa: Sve zarade biće isplaćene za sedam dana

Biznis 01. dec 202216:553 komentara
berteks
Izvor: Milan Nikić/N1

Otpuštene radnice kragujevačkog Berteksa danas su po šesti put održale protest ispred bivše firme, a na razgovoru sa menadžmentom turske trikotaže obećana im je isplata zarada i godišnjih odmora za sedam dana, saznaje N1.

Povezane vesti

Nakon 10 minuta protesta, skandiranja i zviždanja pred Berteksom, delegacija radnica je ušla u zgradu i održala sastanak uživo sa direktorom Ferhatom Gedikom i telefonski sa vlasnikom firme u Turskoj Ibrahimom Ajdinom.

„Gospodin direktor je telefonom pozvao vlasnika firme u Turskoj, imali smo prevodioca. Ibrahim Ajdin je lično rekao da će nam sve biti isplaćeno za sedam dana. Zamolio nas je da sačekamo“, kaže za N1 Violeta Stojanović, bivša radnica Berteksa.

Njena koleginica ističe da će se potruditi da glas o problemima žena u Srbiji dospe i do medija u Turskoj.

„Ovo je prvi put da se gospodin Ibrahim udostojio da bude u direktnom kontaktu sa nama. Ja sam mu tražila mejl adresu i obećala mu da ću otići kod prevodioca da napišem pismo koje će biti prevedeno na turski jezik i da ću se potruditi da to pismo dođe do turskih medija. Da bude objavljeno. Svi mediji u Istanbulu će dobiti naš mejl“, rekla je za N1 Milica Rajić, jedna od radnica iz pregovaračkog tima.

Ovim dogovorom otpada blokada kružnog toka u Petrovcu kod Kragujevca, na magistrali Kragujevac-Topola, koja je bila najavljena za ponedeljak.

Trikotaža Berteks se prodaje, a bez posla je poslednnjih 108 radnica ostalo bez posla polovinom oktobra i od tada im je isplaćen samo deo zaostalih prinadležnosti.

Milan Nikić/N1
Komentari

Vaš komentar