Voda Donat Mg preventivno se povlači i sa tržišta Srbije

Ekonomija 01. mar 202417:45 34 komentara
Shutterstock/Hayati Kayhan

Kompanija Atlantik Droga Kolinska iz Ljubljane, koja posluje u okviru Atlantik grupe, preventivno povlači i sa tržišta Srbije mineralnu vodu "Donat Mg" u pakovanju od jednog litra, sa rokom upotrebe 15. novembar 2024, potvrđeno je portalu N1 u ovoj grupaciji. Razlog su promenjena organoleptička svojstva vode, što, kako ističe proizvođač - nije štetno po zdravlje.

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavestio je danas potrošače da kompanija Atlantik Droga Kolinska iz Ljubljane iz predostrožnosti povlači i opoziva proizvod prirodna mineralna voda Donat Mg u određenom pakovanju sa tržišta ove zemlje.

Voda se povlači i sa tržišta Srbije.

„Naš brend prirodna mineralna voda Donat Mg, odlučio je da preventivno povuče i sa tržišta Srbije seriju Donat Mg, 1 litar, s oznakom 15. 11. 24 (s rokom upotrebe najmanje do 15. novembra 2024). Proizvod je promenjen organoleptički, i u skladu s visokim standardima kvaliteta kompanije, uprkos činjenici da proizvod nije štetan za zdravlje, odlučili smo da preventivno povučemo celu seriju proizvoda s tržišta“, kažu za portal N1 u Atlantik grupi.

Atlantik Droga Kolinska d.o.o. ranije je saopštila da sa tržišta povlači ovaj proizvod jer je organoleptički promenjen, što, kako je istaknuto „potrošač može da primeti“.

„Proizvod nije štetan za zdravlje“, istakla je ova kompanija.

Printskrin/Donat.com

Potrošači koji su kupili proizvod mogu da ga, kako se navodi u saopštenju – vrate na prodajno mesto, gde će dobiti povrat novca ili dogovoriti zamenu proizvoda.

Organoleptička svojstva su, inače, boja, miris, ukus…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare