Vučević: Dogovorene olakšice za ugostitelje u Novom Sadu

Biznis 12. apr 202116:405 komentara
Novi Sad, tinejdžeri, šetači
Izvor: N1

Grad Novi Sad dogovorio je olakšice za ugostitelje u vidu oslobađanja obaveze plaćanja pune ili dela naknade za zauzeće javne površine, kao i druge pogodnosti, objavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na društvenim mrežama, prenosi portal 021.rs.

Potpuno oslobađanje očekuje ugostitelje na platou Spensa i to od 1. aprila od kraja godine, dok se olakšica od 99 odsto odnosi na sve javne površine od početka godine do 1. septembra, navodi 021.rs.

Dogovoreno je oslobađanje zakupa poslovnih prostora kod Uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove u visini od 50 odsto, uključujući i na Spensu i to od 1. januara do 1. jula ove godine.

 

Имамо добре вести! Угоститељима у Новом Саду град излази у сусрет, а ово су олакшице за накнаде за заузеће јавне…

Posted by Милош Вучевић on Monday, April 12, 2021

 

Tu je i olakšica od 50 odsto do 1. jula za ugostitelje na pijacama „Tržnice“, kao i od 30 odsto od 1. jula do kraja godine, uključujući i ugostitelje na pijacama i na Spensu, najavio je Vučević, prenosi 021.rs.

Dogovoreno je, kako je saopštio, i prioritetno rešavanje pitanja zaključivanja Sporazuma o reprogramu dospelih obaveza sa Gradskom poreskom upravom i sa „Informatikom“, a za reprogram kod Gradske poreske uprave za iznos dospele obaveze do 1.500.000 dinara bez instrumenta obezbeđenja. Za viši iznos neophodan je dodatni instrument obezbeđenja i biće otvoren poseban šalter.

Neophodan je, navodi Vučević, hitan sastanak sa predstavnicima Fonda za razvoj u organizaciji Gradske kuće i u saradnji sa Ministarstvom finansija, kao i sa predstavnicima poslovnih banaka.

Ova pomoć dogovorena je na sastanku sa delegacijom Udruženja ugostitelja Novog Sada.

„Nadam se da će finansijska injekcija pomoći svim ovom hrabrim ljudima da lakše izdrže iskušenja i sačuvaju svoje poslove, a Novi Sad će i dalje nastojati da učini sve što može da im dodatno pomogne“, zaključuje Vučević.

Komentari

Vaš komentar