Vučić: Kula Beograd biće završena do kraja godine, kasnije izgradnja kupole

Biznis 07. dec 202112:09 48 komentara
Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je tokom obilaska završnih radove na izgradnji fasade Кule "Beograd" rekao da će ona biti završena do kraja godine, a kasnije će biti izgrađena njena kupola.

„Biće to posebna atrakcija za sve Beograđane, ali i sve građane Srbije i sve turiste. Videće koliko se naša zemlja promenila“, rekao je Vučić.

Pročitajte još:

On je zajedno sa predsednikom kompanije Igl hils (Eagle Hills) Mohamedom Alabarom obišao i završne radove na izgradnji zgrade BW Terraces na lokaciji Beograd na vodi koja ima 17 spratova i 132 stana.

Kula „Beograd“ ima 42 sprata, visoka je 168 metara i predstavljaće centralni deo Beograda na vodi, a na poslednjem spratu nalaziće se i najviši vidikovac u Beogradu.

„Ovo je novi grad u gradu, izgleda nestvarno, lepše nego bilo koje naselje u Evropi i za to su naši ljudi i zaslužili. Ima sadržaj koji privlači sve ljude. Ranije je tu bila bara, žabokrečina, nelegalni objekti“, rekao je Vučić.

Ugovor o realizaciji projekta Beograd na vodi na desnoj obali Save u centru grada, u vrednosti oko 3,5 milijardi evra, potpisali su aprila 2015. godine predstavnici Vlade Srbije i kompanije Igl hils iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vlada Srbije je vlasnik 32 odsto preduzeća „Beograd na vodi“, dok preostali udeo u vlasništvu ima kompanija Igl hils.

Ugovorom su predviđena zajednička ulaganja na lokaciji od oko 177 hektara gde će biti nekoliko stambenih zgrada i hotela, tržni centar „Galerija“ i Kula „Beograd“ visoka 168 metara.

U sve što je do sada urađeno na lokaciji Beograd na vodi uloženo je 1,2 milijarde evra, a do kraja godine tu će biti sedam završenih stambenih zgrada sa ukupno 1.500 useljenih stanova.

Izgrađeno je oko šest kilometara saobraćajnica, a u planu je gradnja još osam kilometara.

Komentari (48)

Vidi sve komentare