Vučić: Luj Viton do 2026. u Beogradu na vodi, i onda smo rešili sve te probleme

Ekonomija 09. apr 202410:57 213 komentara
Luj Viton butik
Shutterstock/Zigres

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je u Parizu najavio dolazak luksuznog modnog brenda "Luj Viton" (Louis Vuitton) u Srbiju, odnosno Beograd na vodi.

„Da budem sasvim iskren, mi se nadamo do 2026. konačno i Luj Viton dođe u Srbiju, u Beograd na vodi, i onda smo rešili sve te probleme“, rekao je Vučić obraćajući se novinarima tokom svoje posete Parizu.

Dodao je kako se Srbija „toliko borila“ za dolazak „Luj Vitona“, jer kad taj brend negde dođe, „onda svi veliki dolaze“.

„Na stranu što on poseduje sve te velike, pričam o Arnou Bernaru najbogatijem čoveku kog sam upoznao u Parizu, koji poseduje sve te firme. Kada dođe Luj Viton, i nije ga lako dovesti u Beograd, ali kada dođe Luj Viton, onda svi ostali dolaze“, naglasio je Vučić.

Predsednik je ocenio da bi dolazak „Luj Vitona“ značio ogoman finansijski i turistički priliv za Srbiju.

„Tako da verujem da ćemo i to imati za dve godine u našem glavnom gradu i da će to biti još jedna injekcija posle svega što radimo, a direktno pred Ekspo, koja će i na tom simboličkom nivou značiti mnogo za našu zemlju“, naveo je Vučić.

Podsetimo, ovo nije prvi put da Vučić najavljuje dolazak „Luj Vitona“ u Beograd. Isto je govorio i tokom svoje posete Francuskoj u februaru 2021. godine, a u julu iste godine je, prilikom obeležavanja završetka radova na konstrukciji Kule Beograd, najavio dolazak „Luj Vitona“ i „Gučija“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare