Vučić o cenama benzina i dizela: Idu „u rikverc“

Ekonomija 06. maj 202219:18 > 19:20 19 komentara
N1

"Regulisane cene benzina i dizela biće 10 dinara niže nego što su bile ove nedelje - vratiće se na 195 dinara za evro dizel i 180 dinara za benzin" najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. To, očigledno, neće važiti za sve benzinske pumpe pošto je Vučić poručio da "na nekim drugim pumpama koje se ne snabdevaju jednim delom od naše nafte cene nigde ne smeju da pređu 197 dinara i 202 dinara za litar".

Pročitajte još:

Nove cene će, kako je najavio važiti od 6. maja od 20 časova.

„Mi imamo određenu količinu nafte na teritoriji naše zemlje, za šta eksploataciona prava pripadaju NIS, odnosno Gaspromnjeftu. Molićemo prijatelje iz NIS da nas podrže. zato sam tražio od predstavnika ruske komapnije da spuste cenu nafte naftnih derivata, jer su oni računali i polazili od cena na međunarodnom tržištu“, naveo je Vučić.

On je istakao da je Srbija izgubila 36 miliona evra u martu odustajući od 20 posto akciza.

„Dali smo pare građana Srbije da bi ljudi mogli da kupuju ne preskupu naftu – skupu a ne preskupu“, naveo je Vučić.

On je rekao i da će, kada se objave nove cene, koje od 20 časova idu „u rikverc“, samo Bugarska, Severna Makedonija i BiH imati nižu cenu goriva od Srbije.

Podsetimo, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije nije ovog petka do 15 časova, kako je predviđeno uredbom, objavilo nove cene regulisanih vrsta benzina i dizela koje bi trebalo da važe narednih sedam dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare