Vučić o slučaju Telekom: Važno je da obezbedimo tržišnu utakmicu, rešite na sudu

Biznis 04. feb 202115:36 > 15:3847 komentara
Izvor: Tanjug/Rade Prelić

"Obično se ne mešam, iako bi bilo normalno da zbog dela državnog kapitala brinem o ineteresima Telekoma, trudim se da se ne mešam ili sam naučio lekciju. Jasno je da postoje konkurentski odnosi između vaše kompanije i srpskog Telekoma, a za nas je važno da obezbedimo tržišnu utakmicu i borbu", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na pitanje N1 da li je normalno da direktor jedne državne kompanije (Telekoma Srbije) piše da mu je cilj uništenje i urušavanje druge kompanije. On je naveo da "svako ima svoju tržišnu utakmicu" i da "svako treba u konkurentskom sistemu da se bori za svoje", dodajući - "to rešite po sudovima".

Podsećamo, dokumenti do kojih je N1 došao pokazuju sve ono što bi državni telekomunikacioni operater hteo da sakrije.

Telekom, Telenor
Dokument

U više različitih papira članovima izvršnog i nadzornog odbora, Vladimir Lučić, aktuelni direktor Telekoma, jasno je obrazložio da je cilj uništenje TV stanica u sastavu United medie i da je saradnja sa Telenorom zapravo samo sredstvo kako do toga treba da se dođe.

Povezane vesti:

Ujedno, uslovi koji su dati Telenoru nisu ponuđeni na tržištu, već je ugovor sklapan tajno, po cenama koje nigde nisu objavljene javno.

Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije povodom 100 dana vlade rekao da su mu u Telekomu rekli da su „neke privatne kompanije“ dolazile do svih resursa „gotovo ne plaćajući ništa i koristeći državne resurse“.

„Voleo bih da je jezik drugačiji, nemojte da zamerite Telekomu koji želi opstanak na tržištu. Da li je jezik primeren ili ne – to je druga stvar. Ako bih vam govorio koje vi reči koristite kada govorite o meni, a nikada vam na to nisam odgovorio. Ne žalim se nikome. Verujem da će to vaš vlasnik da reši po sudovima, a i u Telekomu izgleda mnogo vole sudove, to rešite na sudovima. Voleo bih da ti odnosi budu neuporedivo pristojniji i da se razgovara. Svako ima svoju tržišnu utakmicu i svako treba u konkurentskom sistemu da se bori za svoje. Nadam se da je jezik najveći problem, iako postoje primedbe kako vaš vlasnik vodi kompaniju. Kod nas nema problema, jer želimo strane investicije. Što su vama plate više i bolje, utoliko mi imamo više prihoda. Voleo bih da imamo više takvih investitora, da imamo više novca u budžetu. Ne budite jednostrani da ne vidite samo poziciju vlasnika svog medija, nego i onih u Telekomu koji pokušavaju da sačuvaju državni kapital“, rekao je predsednik Vučić.

United Grupa je ranije upozorila da je izložena napadima i Telekoma i Telenora od kada su novinari N1 otkrili plan Telekoma Srbija o saradnji sa Telenorom za uništenje slobodnih medija u Srbiji i progon kompanija United Media i SBB. Telenor je saučesnik Telekoma, navodi United grupa i poziva tu kompaniju da se izjasni o dokazima, odnosno o dokumentima u kojima jasno piše da je cilj saveza Telekom-Telenor urušavanje SBB-a.

U okviru United Grupe posluje i N1.

Komentari

Vaš komentar