Vučić sa predstavnicima Ziđina o ulaganjima u izgradnju rudničke infrastrukture

Biznis 02. jun 202114:345 komentara
Ziđin
Izvor: N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima kompanije Ziđin i ambasadorkom Kine Čen Bo, sa kojima je razgovarao o aktivnostima na izgradnji rudarskih objekata i rudničke infrastrukture, kao i primeni najsavremenijih standarda u oblasti zaštite životne sredine.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić se zahvalio predstavnicima kompanije na spremnosti da razgovaraju o svim pitanjima od važnosti, kako za lokalnu zajednicu, tako i za razvoj Borskog okruga i rudarsko-energetskog sistema Srbije. Posebno je istakao dugoročni značaj investicije od 1,26 milijardi dolara, koje će Ziđin uložiti u nadogradnju, proširenje i izgradnju četiri rudnika i topionice.

Dodaje se da će Ziđin izgraditi i deo javne putne infrastrukture, koja će se ustupiti gradu Boru na upravljanje po završetku radova, kao i da će sarađivati sa državom kako bi doprineli povećanju kvaliteta života građana, pogotovo u pogledu očuvanja zdrave životne sredine.

Predsednik Srbije se zahvalio predstavnicima kompanije na uloženom trudu i posvećenosti projektima koji se odnose isključivo na uvođenje najsavremenijih tehnologija u skladu sa svetskim parametrima u oblasti ekologije.

Komentari

Vaš komentar